Gheorghe Răşcănescu “Erou la Cotul Donului. Însemnări din război 1941-1944”

 

Ieri, la Bookfest, am fost – alaturi de Domnii Adrian Pandea, Petre Otu si Florian Bichir – la Cafeneaua literară Julius Meinl, cu ocazia lansarii cărtii bunicului meu, publicată de Editura Militara.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=JYEJhiQtgDg

https://www.youtube.com/watch?v=RPA0Z9ZNAaY&feature=youtu.be

 

Vorbind despre aventura caietelor pe care și-a scris bunicul memoriile: caiete norocoase, care au avut de trecut prin trei încărcari înainte de a ajunge la mine in Canada.

 

 

Author: Dan Calinescu

Manager Motto: no isms Linkedin: https://www.linkedin.com/in/dan-calinescu-9152587?trk=nav_responsive_tab_profile http://www.experimentulpitesti.org/public/video-clipuri

8 thoughts on “Gheorghe Răşcănescu “Erou la Cotul Donului. Însemnări din război 1941-1944””

  1. Buna ziua domnule Calinescu! Pot gasi cartea aceasta intr-una din librarii, in afara de cele online? Va multumesc

      1. Sunt din Iasi si ma preocupa cele intamplate la Cotul Donului, bunicul meu fiind dat disparut in 22.11.1942, probabil facand parte din grupul Lascar. Sunt convins ca insemnarile bunicului dvs. Gheorghe Rascanescu imi vor completa imaginea despre ceea ce s-a intamplat acolo si de aceea imi doresc foarte mult sa citesc ceea ce a scris dansul. Nu as vrea sa o comand pe internet si o voi astepta in librarii, daca imi puteti spune unde va fi disponibila. Va multumesc pentru initiativa de a pastra amintirea bunicului dumneavoastra, facand cunoscut celorlalti inca un destin de ostas al armatei romane, care a fost la Cotul Donului.

        1. Sa-i fie tarina usoara. Multumesc pentru mesaj. Locuiesc in Canada, asa ca mi-e greu sa va spun cind va apare in librarii; sper sa o gasiti in curind la Carturesti. Puteti de asemenea sa mergeti la o librarie aproape de unde locuiti, sa o comandati. In felul acesta o puteti avea in citeva zile. Pretul cartii: 15 lei.

  2. Cartea de abia a ieșit din tipografie. Probabil ca de săptămâna viitoare va ajunge la librăria “Eminescu” de lângă Universitate. Va mai dura câteva zile pana va ajunge la Cărturești și la alte librarii din țara. Se poate comanda nu numai prin internet de la sediul editurii, ci și prin telefon sau cumpara direct de la sediul Editurii Militare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.