Securiști și Activiști

Euronews, azi dimineața: “Judecatorii resping recursul împotriva întemnițării unui fost director de închisoare, in viată de 88 de ani. Ion Ficior a fost responsabil pentru cel puțin 100 de decese.”

In ceva mai putin de jumatate de secol, circa doua milioane de cetățeni romani au fost victimele directe ale comunismului si cel puțin alte șase milioane victimele lui indirecte.
 

 In 27 de ani trecuti din 1989, justiția romană a reușit sa condamne doi romani pentru aceste crime: in februarie 2016 pe Alexandru Vișinescu, fostul comandant al închisorii din Ramnicu Sărat și pe 30 martie 2017 pe Ioan Fecior, fostul comandant al coloniei Periprava.
 
Nici unul dintre activiștii comuniști care au implementat comunismul, i-au scris legile, i-au creat sistemul de represiune și au dat ordinele, nu a fost judecat sau condamnat. Au fost acuzate uneltele: securiștii și informatorii creati de ei.
 
Exista un ocean de articole, cărți, reportaje, filme, despre securiști, nu și despre cei care i-au creat și utilizat pentru a-și menține puterea. Exista un un adevărat tabu despre adevaratii responsabili, care nu s-ar fi putut menține fără tăcerea majorității intelectualilor.
 
In timp ce pensia medie in România este azi de 948 de lei pe luna, Ioan Fecior primea 5,000 de lei lunar. Este probabil ultimul proces al crimelor comise sub comunism. Adevărații responsabili, cei care au dat ordinele, nu cei care le-au executat, pot continua,  câte zile mai au de trăit printre noi, sa se bucure liniștiti de pensiile de activiști, platite de urmasii victimelor lor.
 
 

Author: Dan Calinescu

Manager Motto: no isms Linkedin: https://www.linkedin.com/in/dan-calinescu-9152587?trk=nav_responsive_tab_profile http://www.experimentulpitesti.org/public/video-clipuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.