“Conceptul democrației liberale este nedemocratic”

Din Interviul luat de SPIEGEL lui Witold Waszczykowski[1], Ministrul Polonez de Externe

O fi știind ministrul roman de externe citi bani din fondurile structurale europene au intrat in România și valoarea totala a produselor și serviciilor vândute de EU României? Care o fi balanța, după ce deducem cât s-a furat din fondurile europene și adăugăm contribuția adusă economiei EU de milioanele de romani care și-au părăsit țara? Își pune asemenea întrebări? 

Despre democrație 

Witold Waszczykowski:  “O parte a clasei politice europene neagă celeilalte dreptul la existența. Conceptul democrației liberale este nedemocratic; spectrul politic de la dreapta centrului este demonizat, cosiderat periculos și incorect politic – și este marginalizat.”

“Noi[2] ne consideram drept un partid conservativ-patriotic care se concentrează pe nevoile sociale și apărarea valorilor creștine și a tradițiilor istorice.”

Despre beneficiile EU

SPIEGEL: “Pina in 2020, țara Dv. Va primi circa 80 de miliarde de euro din fondurile structurale europene. Este cea mai mare beneficiara a EU.”

Witold Waszczykowski: “Si EU este cea mai mare beneficiara a prezentei Poloniei in EU. Suntem o piata de aproape 40 de milioane de oameni. Ați cîștigat de la noi sume enorme de bani; numai germanii au vândut in Polonia bunuri in valoare 55 de miliarde de euro. Noi vedem banii din fondurile structurale ca o compensație pentru ca ne-am deschis piața.”

SPIEGEL: “Dar e clar ca și Polonia profita: noi șosele au fost construite, locuri de munca au fost create și agricultura este ajutata.”

Witold Waszczykowski: “Bineînțeles ca banii ne ajuta. Dar cine construiește acele șosele? Din fiecare euro care vine de la Bruxelles, 80 de cenți se întorc in vestul Europei.”

Despre Rusia

Witold Waszczykowski : “Bineînțeles ca suntem pentru dialog cu Rusia, dar din nefericire suntem pesimiști ca va duce la ceva bun. Sub Putin țara va rămâne înapoiată, imperialista și corupta.”

Interviul din DER SPIEGEL, editia englaza, 25 martie 2017:

http://www.spiegel.de/international/europe/poland-foreign-minister-waszczykowski-interview-a-1140629.html#ref=nl-international

 

[1] Din declarațiile lui Witold Waszczykowski: “Rusia este mai periculoasa decât grupul ISIS.”

A fost ridiculizat cind obosit dupa multe de ore de zbor, a inventat țara San Escobar – in loc de San Cristobal y Nieves (Saint Kitts and Nevis).

[2] PiS, partidul la putere in Polonia, nota mea

Author: Dan Calinescu

Manager Motto: no isms Linkedin: https://www.linkedin.com/in/dan-calinescu-9152587?trk=nav_responsive_tab_profile http://www.experimentulpitesti.org/public/video-clipuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.