Marți, 14 februarie 2017

Plicul folosit de Cărturești era de 5 ori mai mare decât cartea comandata. Pe banii mei.

Îl puteam ridica de la posta după 7 seara, destul timp să văd Paterson, un film de Jim Jarmusch,  pentru care Irena cumpărase bilete ieri – istoria unei săptămâni din viața lui Paterson, un poet șofer de autobuz in orașul Paterson din New Jersey, care după ce își pierde toate poeziile scrise in caietul rupt in bucăți de câinele sau, primește cadou un alt caiet de la un poet japonez, in parcul din fata cascade de pe râul Passaic (The Great Falls of Passaic River).

Cascada mi-a dat la începutul filmului sentimentul de deja-vu, ca să-mi amintesc la sfârșitul filmului că fostul coleg de liceu Mihai Vasilescu mi-a arătat-o in 1985 sau 1986, in drum spre Newark, New Jersey, unde am invățat ca poți trece din lumea întâia in lumea a treia traversând o stradă.

Am ieșit de la cinematograful Muranów la 17:30, destul timp sa ma opresc la magazinul Habitus de pe al. Solidarności 101, care pe lângă haine foarte scumpe vinde și veșminte pentru preoți și călugărițe.

Hotelul Saski

Plac Bankowi

Veste proasta in drum spre poșta: magazinul in care puteam cumpăra un bun Merlot argentinian la pret decent, de la parterul Hotelului Saski din Plac Bankowi – unde am văzut pentru prima oară o sticla de vodca cu prețul de 2,100 zloți – a dat faliment.

Când la ghișeul de posta am văzut cât de mare era plicul, am crezut ca funcționara făcuse o greșeală – până am realizat ca era tapițat cu timbre românești. 

In drum spre casa, în fata stației de metro Ratusz Arsenal se vindeau flori și inimioare: Valentine’s Day, sărbătorit și în Polonia după căderea comunismului.

Author: Dan Calinescu

Manager Motto: no isms Linkedin: https://www.linkedin.com/in/dan-calinescu-9152587?trk=nav_responsive_tab_profile http://www.experimentulpitesti.org/public/video-clipuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.