Gabriela Firea Desacralizează Tricolorul

Fotografie de Octavian DRAGAN

Luminarea Tricolorului de către manifestanți a fost un act simbolic. Tricolorul reprezintă România. Lumina este opusa întunericului nopții in care guvernul a decis sa legifereze prin ordonanța de urgentă, când nu exista nici o urgenta care sa justifice o Ordonanță menită sa scape de pușcărie politicieni corupți.

Tricolor Uman Protest Piata Victoriei | 12 Februarie 2017 – video de Serban Cristian:

https://www.youtube.com/watch?v=NiteQz-lxXU

Fotografia tricolorului uman, făcută de Octav Drăgan, a fost folosită de Floriana Jurcan, pentru o postare pe Facebook (unde scria: “Protestatarii sunt onesti! Recunosc învingătorii alegerilor! 45.47 PSD 20.04 PNL 8.87 USR“),  45.47% (procentul obținut de PSD) fiind scris peste culoarea roșie a Tricolorului.

Gabriela Firea[1] a dat share acestui post, pe care l-a șters mai târziu, însă prea tarziu.

Roșul de pe steagul României reprezintă înainte de toate roșul sângelui vărsat de strămoșii noștri pe câmpurile de lupta.

A scrie peste roșul Tricolorului procentul votului obținut in ultimele alegeri de către PSD este înainte de toate un act de desacralizare[2] a simbolului României, iar a marca Tricolorul cu semnul unei victorii politice temporare, este insultător pentru mulți romani care asociază PSDul cu sângele vărsat de minerii veniți  in București  la ordinul președintelui de onoare a partidului, Ion Iliescu, acuzat de infracțiuni contra umanității.

Marxismul ateist și umanismul secular au in comun lupta contra sacrului. Metodele folosite sunt diferite, scopul este același: desacralizarea lumii – la care a pus umarul ieri și primarul Bucureștiului.

Romania nu apartine niciunui partid politic.

Nici un partid politic nu are dreptul sa abuzeze simbolurile naționale, care partin tuturor, nu unei părți organizate intr-un partid in scopul obținerii puterii.

 

[1] Va rog sa ma scuzați, as fi preferat sa fi putut scrie Doamna Firea, însă nu pot insulta Doamnele.

[2] DESACRALIZÁ vb. tr., refl. a face să-și piardă, a-și pierde caracterul sacru. (< fr. désacraliser) ; Désacraliser  Dépouiller quelque chose de son caractère sacré (Larousse).

 

Author: Dan Calinescu

Manager Motto: no isms Linkedin: https://www.linkedin.com/in/dan-calinescu-9152587?trk=nav_responsive_tab_profile http://www.experimentulpitesti.org/public/video-clipuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.